viernes, 2 de enero de 2009

UN DESIG PER AL 2009: UNA OPORTUNITAT A LA PAU

En aquests dies de suposada pau, el món viu de nou horroritzat pel que li esta passant al poble palestí.
Israel de nou utilitza la força de les armes de manera indiscriminada contra aquest poble, mentre que la Ministre de Relacions Exteriors de l’Estat d’Israel Tzipi Livini es limita a dir “ ho lamentem” referint-se a la mort de gent innocent.
No si val que amb l’excusa de que Hamas ha trencat la treva, es faci pagar la barbarie a tot un poble, que ja fa temps viu en una situació insostenible de precarietat i de pobresa absoluta. És cert que Hamas mai ha volgut reconèixer a l’Estat d’Israel i manté una actitud hostil, però els israelians amb les seves accions militars i d’ofegament de Gaza afavoreixen les actituds més radicals i debiliten permanentment a l’Autoritat Nacional Palestina en comptes de reforçar-la si el que es vol és una sortida pacífica al conflicte.
Cal que l’opinió pública mundial es mobilitzi una vegada més per aconseguir que el Consell de Seguretat de les Nacions Unides forci a Israel a parar la massacre contra el poble palestí i obrir el camí a la pau i al diàleg.
Segurament , ara és molt difícil ja que durant quasi seixanta dos anys s’ha anat creant un poso d’odi entre les dues parts, com es pot veure en les diferents jornades convocades per ciutats arreu del món per aconseguir la pau i el diàleg entre israelians i palestins.
En totes aquestes jornades queda clar que el camí encara serà llarg per aconseguir la pau entre les parts. Però un primer pas és que la comunitat internacional acabi amb les accions militars i les incursions de càstig israelí a Gaza i així com el llançament de coets i morters a la població israeliana per part dels palestins.
Cal exigir a Israel que el procés de pau s’ha de basar amb el respecte al Dret Internacional, als drets humans i cal seguir propiciant punts de trobada i diàleg entre ambdues parts. S’equivoquen aquells que creuen que amb la força militar resoldran el problema palestí, com ja s’està demostrant i per tant el que cal es treballar pel final de l’ocupació israeliana dels territoris palestins i la formació d’un Estat palestí. En definitiva el reconeixement i la solució de dos Estats.
Cal doncs que la comunitat internacional i en concret la Unió Europea s’impliquin activament amb propostes que condueixin a la pau a l’Orient Mitja i així poder complir el desig per al 2009, de que sigui possible, d’una vegada per sempre la pau en aquest indret del món.

No hay comentarios: