viernes, 22 de diciembre de 2006

MOLLET I LA PROMOCIÓ INDUSTRIAL

Quan es va crear a principis d’aquesta legislatura la regidoria de promoció industrial, vam creure que era un fet important fonamentalment perquè creiem que serviria per abordar de manera dinàmica els reptes que té avui dia el teixit industrial de la nostra ciutat.

Quan va recaure en mans de CIU ja no ens va agradar tant i el temps en ha donat la raó. El govern municipal del PSC-CIU no té cap projecte de política industrial per a la ciutat, més enllà de la guia industrial o l’instal·lació de nous panells de senyalització dels principals polígons industrial de la ciutat, cosa necessària, però encara continuant faltant inversions pel manteniment i la neteja.

En la presentació de la Guia industrial s’ha posat de manifest el poc pes de la indústria a la nostra ciutat respecte al conjunt del Vallès Oriental que és un 8% superior a Mollet. És evident que el sector serveis com en altres ciutat de Catalunya està tenint molt més pes que la indústria, però també és evident que cal una política industrial per potenciar la que ja tenim i a la vegada apostar per la captació de noves empreses. En canvi l’equip de govern està fent el contrari.

Des d’ICV estem convençuts que cal una política industrial per a la nostra ciutat, perquè la indústria ha de continuar essent un dels factors principals de la dinamització econòmica, de creació de riquesa i d’ocupació. I per això cal establir complicitats amb el món empresarial, així com crear espais per a la captació de noves empreses sobre tot d’aquelles empreses de tecnologia neta i valor afegit.

Cal també anticipar-se a les necessitats empresarials i del territori, cal recordar que l’Acord Estratègic per a la internacionalització, la qualitat de l’ocupació i la competitivitat de l’economia catalana, proposa la creació de centres tecnològics i per tant el govern de la ciutat hauria d’apostar perquè Mollet es pogués ubicar un Centre d’Innovació Tecnològica amb l’objectiu de promoure la innovació empresarial, l’impuls de la cultura emprenedora i l’estímul a la creació d’empreses de base tecnològica.

Una proposta de política industrial ha de servir per a millorar també l’ocupació i la qualitat de vida de la ciutadania molletana, atès que l’objectiu és generar major benestar social mitjançant la dinamització de l’economia local i la indústria és una peça important d’aquest benestar social.

No hay comentarios: